25 jan 2016

Information gällande kanalsläckningen av Discovery-kanaler

Bakgrunden till kanalsläckningen är att programbolaget Discovery Networks vill höja priset på de nedsläckta kanalerna, vilket Telenor/Canal Digital inte vill gå med på. Om höjningen skulle gå igenom skulle det innebära en höjning av priset på kanalerna.
Samtidigt som förhandlingarna mellan Discover Networks och Telenor/Canal Digital pågår, har vi haft diskussioner med vår leverantör om att hitta en lösning till våra kunder.
2 februari: Kanal 5 och Kanal 9
Vi kan nu meddela att vi har fått tillstånd rättighetsmässigt att ta emot kanalerna via det marksända nätet istället för via satellit. Detta innebär att från imorgon eftermiddag* kommer vi åter kunna visa Kanal 5 och Kanal 9.
Vi återkommer med mer information gällande övriga kanaler, som är nedsläckta, om vi kan få till en lösning för dem också.
*Under förutsättning att programkorten som skickades från leverantören till oss idag, kommer fram till oss under morgondagen.

3 februari: Senaste nytt om kanalsläckningen
Idag har vi fått igång kanal 5. 
Kanal 9 är tekniskt klart, men vi väntar på att aktiveringen av programkortet ska slå igenom. Vi kan inte styra vilken tid det tar att aktiveringen slår igenom, så i värsta fall kan det dröja ytterligare 22 timmar, dvs. runt kl. 15 på torsdag. 
Vi hoppas få igång ytterligare kanaler under morgondagen.

4 februari: Discovery, Animal Planet och Eurosport 
Idag har vi fått igång de kanaler som varit försvunna i vårt basutbud. Det gäller Discovery, Animal Planet och Eurosport, som nu finns att titta på.
Igår fick vi igång Kanal 5 och Kanal 9. 
Som en bonus sänder vi ut National Geographics i det digitala basutbudet under februari månad. Den ligger på kanalplats 61. För att kunna se detta måste du ha ett programkort från OKTV.

Discoverys kanaler kan ev. släckas
3
Det pågår för tillfället en avtalsförhandling mellan programbolaget Discovery Networks och Telenor, då rådande avtal gällande distribution av Discoverys kanaler i Norden upphör 2016-01-31.
Om parterna inte kommer överens om nytt avtal innan dess, finns en risk att samtliga Discoverys kanaler släcks från och med natten till måndagen den 1 februari 2016.
Detta kommer i sådana fall att innebära att följande kanaler kan släckas:
Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Animal Planet, Discovery World, Eurosport och Eurosport 2.
I dagsläget finns ingen information om hur länge dessa kanaler i så fall kommer att vara släckta, men troligtvis under hela avtalsförhandlingen tills parterna kommer överens